Huidhonger? Neem een massage!


De helende werking van aanraking wordt nog vaak onderschat, maar uiteindelijk heeft elk lichaam behoefte aan een zuivere aanraking. Voordat je als foetus licht en geluid kon waarnemen, voelde je met jouw huid iedere beweging in het lichaam. Daarmee is je huid al voor je geboorte het meest belangrijke orgaan dat je hebt.  De kleinste aanraking kan al veel teweeg brengen. Daar zijn wij ons enorm van bewust. We hechten dan ook veel waarde aan jouw persoonlijke ruimte en grenzen.

Fysiek contact kan enorm helend zijn. Onze huid is het grootste en, na onze hersenen, toch wel het belangrijkste orgaan dat we hebben. Wanneer je wordt aangeraakt zet dat processen in werking die niet alleen voor een fijn gevoel zorgen, maar ook voor een betere gezondheid. Het is van levensbelang. Veel mensen hebben een gebrek aan aanrakingen en ondervinden hier klachten van. Vaak zelfs zonder dat ze weten wat de oorzaak van die klachten is. Zorg er daarom voor dat je jezelf regelmatig verwent met een massage. Er zijn vele soorten massages, toch zijn de gezondheidsvoordelen hetzelfde. Dit zijn de 5 redenen waarom je jezelf vaker moet laten masseren:

1.Verlicht bij burnout, angst en depressie
Massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Dit brengt de bloeddruk omlaag en geeft een ontspannen gevoel. Bovendien stimuleert massage de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zijn van invloed op de gemoedstoestand waardoor je je blijer voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.
2.Verbetert immuunsysteem
Uit onderzoek is gebleken dat massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Hierdoor kan je lichaam zich eerder ontdoen van ziekteverwekkers.
3.Werkt pijnstillend
Massage is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat massage net zo goed werkt tegen pijn als pijnstillers, acupunctuur en yoga oefeningen.
4.Betere doorbloeding
Massage zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en verlicht je spieren en organen. Daarbij geeft het ook gelijk een boost aan je huid en gelaatskleur.
5.Werkt slaapbevorderend
Er is een verband tussen massage en de aanmaak van deltagolven in het brein. Deze hersengolven zijn verbonden aan diepe slaap, vandaar dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Soms al tijdens het masseren!

Je kunt hier contact opnemen voor een massage.